Gemarineerde ananas koud of warm

Gemarineerde ananas koud of warm

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door de smaak van gemarineerde ananas: koud of warm, het is allebei heerlijk! Een perfecte toevoeging op een burger of bij rijst en kip. Plaats er kleine shot glaasjes met de heerlijke marinade bij of meng de marinade met yoghurt en serveer het in de uitgeholde ananas.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gemarineerde ananas koud of warm op tafel.

  1. Snijd de kap van de ananas en draai de inhoud eruit met een boor. Bewaar de schil.
  2. Rasp de gember, snijd de vanillestok doormidden en schraap het merg eruit. Snijd het citroengras doormidden.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve de ananas, bij de rum en warm het op. Laat het niet koken. Laat het 10 minuten trekken en giet de marinade door een zeef.
  4. Snijd de ananas in schijven en leg ze in een platte schaal. Schenk de marinade erover en laat het minstens 4-5 uur marineren. Bewaar de marinade.
  5. Warm: Gril de schijven mooi krokant. Serveer op een burger of met rijst en kip. Schenk de marinade in kleine shot glaasjes en serveer ijskoud.
  6. Koud: Snijd de schijven in kleine stukjes. Meng de marinade met yoghurt en voeg de ananasstukjes toe. Schep in de uitgeholde ananas en serveer zo.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ananas