Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Smulweb imageSmulweb

Sajoer boontjes bomvol smaak! Een mix van verschillende kruiden en kokoscrème. Serveer met witte rijst en geniet van de heerlijke smaken uit Indonesië.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Garnalenpasta
  • 1 el Rietsuiker
  • 2 Daun Salam

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sajoer boontjes op tafel.

  1. Snij de ui in blokjes en hak de knoflookteentjes fijn. Bak deze glazig in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Gebruik een klein/middelmatig pitje.
  2. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  3. Snij een stukje gember in plakjes en bak ze mee voor een kleine 5 minuten. Verwijder de zaadjes van het rode pepertje en hak vervolgens fijn. Voeg het pepertje, Laos en de Indische laurier (daun salam) toe. Bak en roer een paar minuutjes door.
  4. Voeg nu de gekookte sperziebonen, een lepeltje sambal, de trassi en de gula djawa toe. Verpulver een Maggiblokje en verspreid over het geheel en voeg 3 eetlepels santen (kokoscrème) toe.
  5. Proef en breng eventueel verder op smaak met limoensap, zout, peper, sambal, trassi en gula djawa. Even doorroeren en de stukjes gember en Indische laurier eruit vissen.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst