- 5 el Extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Lekkere sperziebonensalade met knapperige spekreepjes ui en feta op tafel.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze eventueel iets kleiner.
- Kook de sperziebonen beetgaar in water met groentebouillon- of kruidenbouillontablet.
- Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal.
- Bak spekblokjes of reepjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Laat de spekblokjes op keukenpapier uitdruipen.
- Meng de sperziebonen met de ui en de spekreepjes.
- Klop een dressing van de azijn, olijfolie, peper, zout en honing.
- Giet de dressing over de eventueel nog lauwwarme sperziebonen en laat plm. 30 minuten intrekken.
- Meng vlak voor het opdienen de blokjes feta en de in reepjes gesneden basilicum door de sperziebonensalade.