Pittige kippenvleugels in vissaus

Pittige kippenvleugels in vissaus

Smulweb imageSmulweb

Met een unieke combinatie van verschillende smaken zijn deze Pittige kippenvleugels in vissaus onweerstaanbaar lekker. Na het marineren in een pittige saus, worden de kippenvleugels langzaam gebakken tot goudbruin. Overgoten met een saus, bestrooid met koriander en klaar om te serveren.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Kippenvleugels

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige kippenvleugels in vissaus op tafel.

  1. Meng de knoflook, suiker, vissaus, citroensap en fijngehakte droge chilipepers door elkaar en marineer hiermee de kippenvleugels. Laat de kip ongeveer 2 uur marineren, schep af en toe om.
  2. Doe het rijstmeel of bloem in een schaal. Verhit een flinke hoeveelheid olie in een koeken- of braadpan zodat de kip straks half onder de olie ligt. Wentel de kip in het meel.
  3. Leg de kip één voor één met de huid naar beneden in de olie, bewaar de overgebleven marinade. Draai de kip pas om als de onderkant goudbruin is geworden. Verhit verder op zacht vuur voor het garen, draai het vuur weer hoger zodat ook de andere kant goudbruin wordt. Herhaal het draaien totdat de kip rondom goudbruin en gaar is. Het frituren duurt ongeveer 8 a 10 minuten. Schep de kip op een bord met keukenpapier.
  4. Verwarm de bewaarde marinade in een sauspan totdat de saus iets is ingekookt. Schenk de saus over de kip. Bij het afkoelen wordt de saus dikker en kleveriger.
  5. Garneer met gehakte koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen