Chocolade moelleux met huisgemaakte vanillesaus

Chocolade moelleux met huisgemaakte vanillesaus

Smulweb imageSmulweb

Chocolade moelleux met huisgemaakte vanillesaus. Laat je verleiden door een smeltende chocoladehart, omsloten in een heerlijk cakeje. Serveer met een royale bol vanille-ijs en enkele lepels vanillesaus, een echte topper!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Chocolade moelleux met huisgemaakte vanillesaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de eieren en de suiker in een kom en klop tot een luchtige massa. (zie bij tips)
  3. Smelt vervolgens de chocolade met de boter in een pot op het vuur of in de magnetron. (zet de chocolade nooit langer dan 30 seconden na elkaar in de magnetron, anders brandt het aan)
  4. Spatel voorzichtig het chocolade-botermengsel onder de luchtige massa in de kom. Zeef er de bloem bij en meng het eronder.
  5. Neem aluminiumbakpotjes en vet ze in met boter. Doe wat cacaopoeder in de aluminium potjes en zorg dat het overal aan de boter kleeft. Giet de overschot eruit.
  6. Doe het deeg in de aluminium potjes en steek ze in een voorverwarmde oven. Laat de moelleux niet te lang in de oven, anders wordt het binnenste te hard. Kijk na 7 minuten of ze goed zijn. Indien niet, controleer dan vanaf nu om de halve minuut.
  7. Snijd een vanillestokje in twee en haal er met een mespunt of kleine lepel het merg (zwarte puntjes) uit.
  8. Doe de melk en het vanillemerg in een pot op het vuur. Laat even trekken.
  9. Doe twee eierdooiers en de suiker in een grote kom. Klop dit samen tot een luchtige massa.
  10. Giet een deel van de vanillemelk bij de luchtige massa van suiker en eieren en meng.
  11. Doe dit mengsel vervolgens bij de rest van de vanillemelk op het vuur en roer geduldig tot de saus dikt.
  12. Haal de moelleux uit de oven en serveer ze op een bord. Giet er wat vanillesaus over en doe er naar wens nog een bolletje vanille-ijs bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Sauzen Chocolade Chocolade maken