Vitello tonnato caldo

Vitello tonnato caldo

Smulweb imageSmulweb

Laat deze vitello tonnato caldo lekker sudderen in de pan voordat hij op tafel wordt gezet. Het kalfsvlees wordt ingesmeerd met een crème van tonijn, ansjovis en citroensap. Een scheutje room geeft deze saus een extra verrassende smaak.

45 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Vitello tonnato caldo op tafel.

  1. Verwarm in de pan boter en olie totdat het goed warm is. Bak de kalfsmuis aan alle kanten goed en voeg dan de witte wijn, wortel en bleekselderij toe (grofgesneden) en een glas water. Laat dit een uur zachtjes koken. Vergeet niet het vlees een paar keer te draaien.
  2. Meng de tonijn, ansjovis en citroensap tot een mooie crème (tip: een beetje room is heel lekker met een scheutje marsala).
  3. Snijd het vlees, als het klaar is, tegen het draad in zodat er ronde vormen ontstaan. Leg 1 cm van het vlees op het bord en bedek het met de saus. Je hebt nu een heerlijk gerecht. Je kunt het ook koud serveren, snijd dan het vlees dunner. Eet smakelijk.
eet smakelijk