Francesinha

Francesinha

Smulweb imageSmulweb

Een Francesinha is een Portugese sandwich vol vlees en kaas, overgoten met een zelfgemaakte saus van tomatensaus, bier en bouillon. De sandwich gaat vervolgens in de oven en wordt geserveerd met friet en een biertje. Bom apetite!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Francesinha op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de saus. Zet een medium steelpannetje op het vuur en giet hier het blikje bier en de bouillon in. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, behalve de maizena en de melk. Zorg dat alles goed mengt. Laat het zo'n 5 minuten sudderen en roer af en toe door. Meng in een kopje de maizena met melk en roer het daarna door de saus. Blijf constant roeren totdat de saus verdikt. Haal de laurierblaadjes eruit en pureer eventueel met een staafmixer. Proef de saus om er zeker van te zijn dat de alcohol verdampt is en sudder eventueel nog iets langer. Haal het pannetje van het vuur en laat het rusten terwijl je de sandwich maakt.
  3. Bereid het brood. Je kunt het gewoon zo gebruiken of eerst even bakken in de pan.
  4. Bereid het vlees en de worst. Snijd de worsten in de lengte doormidden en grill ze. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en grill kort. Breng op smaak met zout en peper. Bak het ei.
  5. Begin met het samenstellen van de sandwich. Leg een boterham in een soepbord of ovenschaaltje. Begin met een plak ham, dan de biefstuk, de worst en als laatste de chouriço. Leg de andere boterham er bovenop. Bedek het geheel met kaas en snijd de kaas rondom de eidooier weg voor een leuke presentatie. Giet rijkelijk saus eroverheen en zet alles een kwartiertje in de oven. Zet vast met cocktailprikkers. Serveer eventueel met frietjes en spoel weg met een biertje.
  6. Bom apetite!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen