Heerlijke groene risotto met veel verse kruiden doperwtjes en pesto

Heerlijke groene risotto met veel verse kruiden doperwtjes en pesto

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke groene risotto met veel verse kruiden, doperwtjes en pesto. Maak de risotto lekker smeuïg met bouillon, wijn en roomboter. Na 20 minuten koken de verse kruiden, pesto en eventueel Parmezaanse kaas of een plakje zachte geitenkaas erdoor roeren.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke groene risotto met veel verse kruiden doperwtjes en pesto op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan.
  2. Bak hierin de fijngesneden lenteui plm. 2 minuten.
  3. Voeg de risotto toe. Bak al roerend mee tot alle korrels glanzen.
  4. Voeg de wijn toe. Roer goed door en laat de wijn op een laag vuur zachtjes opgenomen worden door de rijst.
  5. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon erdoor. Steeds roeren en steeds weer wat toevoegen tot het eerdere vocht is opgenomen.
  6. Voeg na plm. 10 minuten kooktijd samen met wat warme bouillon de bevroren doperwten toe aan de risotto. Zet het vuur even hoog zodat de erwten snel ontdooien.
  7. Na plm. 20 minuten is de risotto klaar. (Is de risotto dan te dik (moet lekker smeuïg zijn) voeg dan nog wat bouillon toe en roer nog even goed door.)
  8. Voeg de verse kruiden en de pesto toe.
  9. Roer er een lekkere klont roomboter door en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas of zoals eerder genoemd een plakje verse zachte geitenkaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden Groene pesto