Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke groene risotto met veel verse kruiden doperwtjes en pesto op tafel.
- Verhit de olie in de pan.
- Bak hierin de fijngesneden lenteui plm. 2 minuten.
- Voeg de risotto toe. Bak al roerend mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg de wijn toe. Roer goed door en laat de wijn op een laag vuur zachtjes opgenomen worden door de rijst.
- Voeg nu beetje bij beetje de bouillon erdoor. Steeds roeren en steeds weer wat toevoegen tot het eerdere vocht is opgenomen.
- Voeg na plm. 10 minuten kooktijd samen met wat warme bouillon de bevroren doperwten toe aan de risotto. Zet het vuur even hoog zodat de erwten snel ontdooien.
- Na plm. 20 minuten is de risotto klaar. (Is de risotto dan te dik (moet lekker smeuïg zijn) voeg dan nog wat bouillon toe en roer nog even goed door.)
- Voeg de verse kruiden en de pesto toe.
- Roer er een lekkere klont roomboter door en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas of zoals eerder genoemd een plakje verse zachte geitenkaas.