Thaise geroosterde zoete aardappelsoep

Thaise geroosterde zoete aardappelsoep

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke Thaise soep van geroosterde zoete aardappel met ui, curry, komijn en gember. De bouillon, kokosmelk en staafmixer zorgen voor een gladde en romige consistentie. Deze soep is perfect om tot rust te komen na een drukke dag.

45 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise geroosterde zoete aardappelsoep op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de zoete aardappelen in plakken van 1,5 cm, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Bak ze gedurende ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Bak in een middelgrote sauspan de grofgesneden ui in wat olijfolie tot de ui glazig is. Voeg hierna de zoete aardappelen toe. Bak dit gedurende ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de curry, komijn en gember toe en bak dit gedurende 1 minuut mee.
  4. Giet de tuinkruidenbouillon en het citroensap erbij en laat dit koken gedurende 5 minuten.
  5. Voeg de kokosmelk toe en kook dit nog eens 5 minuten door.
  6. Maak met een staafmixer de soep tot een gladde, romige substantie. Voeg water toe als de soep te dik is en breng nogmaals aan de kook gedurende 5 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep