Chinese tomatensoep veel van smulweb met aanvulling van de anderen en mezelf

Chinese tomatensoep veel van smulweb met aanvulling van de anderen en mezelf

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Chinese tomatensoep met kip en knapperige omelet. In combinatie met de woknoedels en kruiden, een waar smaakfestijn. Serveer met stokbrood en kruidenboter.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 1.5 g Sereh / Citroengras
  • 355 g Appelmoes 0%

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chinese tomatensoep veel van smulweb met aanvulling van de anderen en mezelf op tafel.

  1. Breng 1,5 liter water met de kip, bouillonblokjes, gesnipperde ui en geperste knoflook aan de kook. Laat dit dan 1 tot 1 1/2 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
  2. Haal alle kip uit de bouillon. Laat de kip een beetje afkoelen, haal het vlees van de botten en snijd of knip het fijn. Kluts de eieren en bak er een omelet van. Snijd de omelet later in reepjes. Doe de kip en omelet in een schaaltje.
  3. Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook. Maak in een ander schaaltje een mengsel van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahé en sereh. Roer dit door de soep. Roer de maïzena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe. Voeg de woknoedels toe. Laat alles nog eens 10 minuten heel zacht doorkoken.
  4. Snijd bijna het hele bosje bosuitjes/lente uitjes in stukjes en voeg dit als laatste toe aan de soep, samen met de omeletreepjes en de stukjes kip. Laat het nog even doorwarmen.
  5. Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Chinese tomatensoep