Gevulde hasselback aardappelen

Gevulde hasselback aardappelen

Smulweb imageSmulweb

Hasselback aardappelen gevuld met boter, cheddar en zoete bacon voor een perfect uitje-eten, ze zijn verrukkelijk! Bak ze in boter en olijfolie tot ze knapperig en goudbruin zijn. Zure room en bieslook maken het af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Geraspte cheddar
  • 20 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde hasselback aardappelen op tafel.

  1. Snijd plakjes in de aardappelen maar snijd deze niet helemaal door zodat de onderkant van de aardappel aan elkaar blijft zitten. Verdeel klontjes boter tussen de plakjes, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de aardappelen 30 minuten.
  3. Bak het vet uit de bacon totdat de plakjes slinken en krokant zijn. Verdeel de stukjes bacon tussen de plakjes aardappel en rasp de cheddarkaas eroverheen.
  4. Bak de aardappelen nog eens 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en goudbruin begint te kleuren.
  5. Garneer met wat zure room en bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Hasselback aardappelen