Heerlijke pasta pesto van lekker en simpel

Heerlijke pasta pesto van lekker en simpel

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke en eenvoudige pasta pesto. Zelfgemaakte pesto, kip, paprika, en kerstomaatjes met volle room en een scheutje citroen. Meng met de pasta en voeg rucola toe om te serveren. Geraspte parmezaanse kaas voor de finishing touch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke pasta pesto van lekker en simpel op tafel.

  1. Pluk de blaadjes van een plantje basilicum, spoel ze af en hak ze grof met een chef-mes. Rasp de 2 kazen zeer fijn en meng ze in een kommetje. Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen op een stukje keukenpapier. Pel de knoflook en snipper fijn met chef-mes.
  2. Doe het teentje knoflook in de vijzel tezamen met een paar korrels grof zeezout. Stamp en draai de knoflook tot een gladde pasta. Voeg de blaadjes basilicum toe en ook een paar korrels zeezout. Stamp en draai tot een egaal groen sap ontstaat. Voeg de pijnboompitten toe en stamp alles tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de 2 gemengde kazen toe. Indien de kazen grof geraspt zijn, moet je nog wat bijdraaien in de vijzel (niet meer stampen). Het moet een egale puree worden. Als laatste voeg je druppelsgewijs olijfolie toe terwijl je steeds een ronddraaiende beweging maakt met de vijzel. Voeg naar smaak wat citroensap toe enkel om een beetje aciditeit toe te voegen.
  3. Snij de kip in kleine blokjes of in lange smalle reepjes. Kruiden met zout, peper en de Italiaanse kruiden. Snipper de ui en de 2 teentjes knoflook. Snij de 1/2 rode paprika in fijne stukjes en verdeel kerstomaatjes in 4 delen. Vul een kommetje met de 2 eetlepels volle room 40%. Weeg 50 gram rucola af en leg opzij tot het einde. Vul een kommetje met 2 eetlepels zelfgemaakte pesto.
  4. Zet een kom gezouten water op en kook de pasta. Bak in wat olijfolie de op voorhand gekruide kippenblokjes gaar (4 a 5 minuten). Voeg nu de gesnipperde ui en knoflook toe. Roer even en voeg de kerstomaatjes en rode paprika toe. Voeg na een paar minuten de pesto en room toe en verwarm het geheel goed door.
  5. Giet pasta af of voeg de pasta met een pastalepel rechtstreeks uit het kookvocht bij de saus. Meng de pasta met de saus en verwarm nog even goed door. Voeg ongeveer 80% van de rucola toe en laat het nog even meegaren.
  6. Serveer de pasta met vers geraspte kaas (parmezaan) en wat frisse blaadjes rucola. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta