Roerbak asperges met champignons en lente ui

Roerbak asperges met champignons en lente ui

Smulweb imageSmulweb

Een snelle en makkelijke manier om asperges klaar te maken is door ze kort te roerbakken met champignons, lente-uitjes, knoflook en balsamico crème. Serveer de groenten met kaassnippers en basilicum. Heerlijk als bijgerecht of een licht hoofdgerecht.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Roerbak asperges met champignons en lente ui op tafel.

  1. Schil de asperges, snij het kontje eraf en snij ze in 4 stukken.
  2. Poets de champignons schoon met een doekje en snij ze in 4en.
  3. Was de lente-uitjes en snij het onderste stukje eraf. Snij ze in schuine stukken van ongeveer 1 cm.
  4. Hak de knoflook fijn.
  5. Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak hierin de asperges ongeveer 5 minuten. Voeg peper en zout toe en daarna de knoflook.
  6. Voeg de champignons toe en roerbak deze nog 2 tot 3 minuten mee.
  7. Voeg de lente-uitjes en de balsamico crème toe en roerbak het geheel nog enkele minuutjes.
  8. Doe het geheel in een schaal en garneer met de kaassnippers en de basilicumblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente