Big green egg - flamkuchen champignons-rode ui-ontbijtspek

Big green egg - flamkuchen champignons-rode ui-ontbijtspek

Smulweb imageSmulweb

Met deze flammkuchen van de Big green egg waan je jezelf in het hart van de Elzas. Champignons, rode ui en ontbijtspek baken op een knapperige flammkuchenbodem met crème fraîche en Parmezaanse kaas. De barbecue geeft de flammkuchen dat unieke rokerige randje.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 275 g Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Big green egg - flamkuchen champignons-rode ui-ontbijtspek op tafel.

  1. Doe eerst het water in de bak van de broodbakmachine, daarna de bloem, olijfolie en leg de gist en het zout aan weerszijde in de bak. Gist en zout zijn geen vriendjes. Gebruik het deegprogramma van de broodbakmachine om het deeg te laten kneden. Als je het met de hand kneedt dan kneed je net zolang totdat je een mooi soepel en elastisch deeg hebt waar je een “vliesje” van kunt trekken. Denk aan een bel die je blaast met kauwgom. Van een balletje deeg moet je een heel dun vliesje kunnen maken waar het licht doorheen schijnt zonder dat het deeg scheurt. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek de kom af met plasticfolie. Laat het deeg zo een uur rijzen.
  2. Terwijl het deeg rijst maak je je barbecue klaar voor het bakken van pizza's/flammkuchen op zo'n 325°C. Fruit de uien en champignons aan in wat olie.
  3. Roer de crème fraîche los met wat melk.
  4. Stort het gerezen deeg op een met olie ingevette aanrecht. Druk het plat en verdeel met een mes of deegkrabber in vier gelijke delen. Bol deze stukken deeg op tot ballen. En laat ze 10 minuten rusten onder een stukje ingevet plasticfolie.
  5. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol een bal deeg uit tot hij bijna net zo groot is als één van de bakpapieren cirkels. Soms krimpt het deeg weer, helemaal niet erg, laat het even tot rust komen en rol dan weer verder. Leg het deeg op het bakpapier en besmeer het met de crème fraîche.
  6. Leg er daarna wat ontbijtspek, champignons, en uien op. Breng op smaak met peper en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over. Zout hoeft niet. Het ontbijtspek en de Parmezaanse kaas zijn hartig genoeg.
  7. Bak je BBQ flammkuchen in een minuut of acht mooi gaar. Soms gaat het wat sneller, hou gewoon de bodem even goed in de gaten. Trek na een minuut of 3 het bakpapiertje onder je bodem vandaan dan wordt de bodem nog krokanter.
  8. Terwijl er een flammkuchen in de barbecue ligt kun je meteen de volgende bal deeg uitrollen en beleggen. Zo kun je in korte tijd vier mooie flammkuchen produceren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Rijst Bakken Vlees Kruiden Pizza Flammkuchen