Hongaarse sperziebonen soep

Hongaarse sperziebonen soep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke hongaarse sperziebonen soep voor de liefhebbers van een volle en kruidige smaakexplosie in hun soep. De combinatie van paddenstoelen en sperziebonen wordt nog meer versterkt door blokjes aardappels, tomaat, wortels en paprika. Perfect voor de laag vuur kokers.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hongaarse sperziebonen soep op tafel.

  1. Schil en snijd de aardappels, wortels, sperziebonen, paprika en tomaat in blokjes.
  2. Verhit de olie en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer gedurende 2 minuten. Strooi paprikapoeder erbij en voeg 2,5 liter water toe.
  3. Voeg de paddenstoelen, sperziebonen, aardappels en wortels toe. Als u stukken aardappels in de soep wilt zien, voeg deze dan later toe.
  4. Breng op smaak met kruiden (zout, vegeta, peper, laurier, peterselie en selderij) en kook gedurende een half uur op laag vuur.
  5. Maak gehaktballetjes en voeg deze toe aan de soep. Kook nog eens een half uur op laag vuur.
  6. Voeg crème fraîche of kookroom toe aan het einde en kook nog eens 2 minuten terwijl u blijft roeren.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Sperziebonen