- 250 g jumbo verse pasta lasagnebladen 250g
- 3 takjes Basilicum vers (takje)
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Ravioli gevuld met mascarpone op tafel.
- Maak de vulling: doe de mascarpone in een schaal en plet de pijnboompitten in een vijzel of maal ze grof in een keukenmachine. Meng de pijnboompitten goed door de mascarpone. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Snipper de basilicum en meng het door de massa. Zorg dat het een stevige, homogene massa wordt.
- Leg de helft van de pastabladeren op het werkblad en teken de ravioli-vormen af. Leg in het midden van elke vorm een hoopje mascarpone-pistache-mengsel. Druk de andere bladen op het blad met de vulling en druk goed aan, vooral rond de hoopjes vulling. Steek nu met een ravioli-steker de ravioli uit.
- Kook de ravioli in kokend water tot ze beetgaar zijn.
- Dien op en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas.