Zomerse oven kabeljauw in pittige saus

Zomerse oven kabeljauw in pittige saus

Smulweb imageSmulweb

Zomerse oven kabeljauw in pittige saus met een Griekse twist. Sappige tomaten, knoflook, komijn, sinaasappelrasp en tijm. Besprenkel de kabeljauw met het kruidenmengsel en plaats het in de ovenschaal. Voeg ook tomaten toe en besprenkel deze met het kruidenmengsel. Voeg een beetje chilipeper toe voor de pittigheid en daarna in de oven. Serveer het gerecht met wat feta en laat deze smakelijke en pittige smaakexplosie beginnen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerse oven kabeljauw in pittige saus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de olijfolie met de knoflook, komijn, sinaasappelrasp en tijm en maal er wat chilipeper naar smaak door.
  3. Bestrooi de kabeljauw met zout en bestrijk het rondom met het oliemengsel.
  4. Leg de kabeljauw in een niet te grote lage ovenschaal. Kruis de tomaten op de bolle kant in en zet ze met de bolle kant naar boven rond de kabeljauw.
  5. Schep de rest van het oliemengsel over de tomaten en vis.
  6. Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de kabeljauw en tomaten in ongeveer 25-30 minuten gaar worden. Dit hangt af van de dikte van de filets.
  7. Verbrokkel er nog wat verse feta overheen om het gerecht een Griekse twist te geven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen