Couscous met ratatouille van zomergroenten

Couscous met ratatouille van zomergroenten

Smulweb imageSmulweb

Couscous met ratatouille van zomergroenten. Heerlijk geurende kruiden: piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Serveer met een groente ratatouille, ideaal als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Couscous met ratatouille van zomergroenten op tafel.

  1. Fruit het uitje en de knoflook in een koekenpan glazig.
  2. Voeg de gesneden groente toe en bak ze beetgaar.
  3. Giet in een kom kokend water over de couscous totdat deze ruim onder water staat.
  4. Wel de couscous voor 5 minuten (gebruik je grove couscous wel dan voor 10 minuten).
  5. Laat de couscous uitlekken en breng op smaak met peper en zout, gesneden kruiden en olijfolie.
  6. Gebruik hiervoor ook Ras el Hanout kruiden. Dit kruidenmengsel bestaat meestal uit piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma.
  7. Serveer de couscous met de groente ratatouille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Stoofpotje Couscous