Ado no forno - geitenbout uit de oven

Ado no forno - geitenbout uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Deze geitenbout uit de oven staat minstens een nachtje in een marinade van witte wijn, knoflook en paprikapoeder. Na 2 uur garen in de oven krijg je mals vlees en geroosterde aardappeltjes met een mix van paprika, knoflook en verse tomaat.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Geitenvlees

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ado no forno - geitenbout uit de oven op tafel.

  1. Begin een dag van tevoren met het kruiden van de bout. Bestrooi hem met zout, peper, paprikapoeder, geperste knoflook en giet er dan een flinke scheut witte wijn bij. Laat het vervolgens een nachtje marineren.
  2. Op de dag zelf, snijd de ui in ringen, de paprika in dunne reepjes en pers twee tenen knoflook uit. Verhit een koekenpan of tabuleiro de barro (ovenschaal van klei) op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit hierin de ui en paprika glazig. Voeg na glazigheid de knoflook en 2 laurierblaadjes toe. Roer even door. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en voeg deze eveneens toe aan de pan. Roer wederom door en laat het geheel even pruttelen op laag vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Haal het vlees en de aardappeltjes erbij. Gebruik krieltjes of andere niet te grote aardappelen. Was ze goed als je ze met schil klaarmaakt. Snijd grote aardappelen in kleinere stukken. Breng ze op smaak met zout en peper. Voeg de aardappelen toe aan het ui mengsel en giet het geheel in een ovenschaal. Giet de rest van de marinade eroverheen en leg de geitenbout erbovenop. Schep alles even om.
  5. Zet het geheel in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer 2 uur garen (afhankelijk van de grootte van de bout). Dek af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.
  6. Haal het vlees uit de oven en laat, afgedekt met aluminiumfolie, een minuut of 10 rusten voor het serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen