Baklava

Baklava

Smulweb imageSmulweb

Een zoet dessert uit het midden-oosten: Baklava. Laagjes filodeeg met fijngemalen amandelen, pistachenootjes en kaneel ertussen en overgoten met een zoete honingsiroop.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Baklava op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak amandelen en pistachenootjes in de keukenmachine fijn en meng kaneel, 25 gram suiker en 2 eetlepels gesmolten boter erdoor.
  2. Leg een vel filodeeg in de vorm en bestrijk het dun met boter. Leg hierop een tweede vel deeg en bestrijk dit ook met boter. Verdeel er 1/3 van het notenmengsel over. Dek af met 2 met boter bestreken vellen filodeeg.
  3. Leg hierop nog 2 keer een laag noten met daarop 2 vellen met boter bestreken filodeeg. Druk alles iets aan en snijd de lagen met een scherp mes helemaal tot onderaan in ruitjes. Schenk rest van gesmolten boter erover.
  4. Bak de baklava in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  5. Breng in een steelpan 100 ml water, 100 gram suiker en honing al roerend aan de kook en laat het mengsel 4-6 minuten inkoken tot een heldere siroop. Roer citroensap erdoor. Zet de pan in een bak met koud water en laat de siroop helemaal afkoelen.
  6. Neem de vorm uit de oven en schenk direct de koude siroop over de baklava. Laat de baklava afkoelen en nog een uur staan, zodat de siroop er goed in kan trekken. Snijd de baklava in ruitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak