Romige tomatensoep chinese stijl (zoet en pittig)

Romige tomatensoep chinese stijl (zoet en pittig)

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke tomatensoep krijgt zijn zoete en pittige smaak door ingrediënten als laos, ketjap en sambal. Maak af met een dikke, romige bechamelsaus en geniet van dit smaakvolle soepgerecht!

60 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige tomatensoep chinese stijl (zoet en pittig) op tafel.

  1. Snij de uien en bak ze met olie in de pan tot ze een beetje aan het karamelliseren zijn. Voeg een laagje water toe en laat ze kapot koken.
  2. Snij de tomaten en voeg ze toe. Voeg knoflook toe en prak alles door elkaar op hoog vuur. Voeg af en toe water toe als het te droog wordt. Laat beiden tot (enigszins) een papje worden.
  3. Voeg water toe en voeg tijm, laurierblaadjes, laos, kippenbouillon, kruidnagel, sambal, tomaatconcentraat, suiker, ketjap en azijn toe voor de smaak. Laat dit geheel pruttelen.
  4. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt boter in een nieuwe pan, voeg bloem toe en mix met een garde. Voeg melk toe en laat koken tot het een egale dikke massa is geworden.
  5. Voeg de bechamelsaus toe aan de soep en voeg zo nodig nog water toe of laat inkoken als het geheel te waterig is. Verwijder laurierblaadjes en tijm. Meng alles goed tot de soep de dichtheid heeft van een stevige soep.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep