Pasjonsfruktterte

Pasjonsfruktterte

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke pasjonsfruktterte is een aanrader! De bodem is bros en de vulling is fris. Na het proeven van deze taart wil je niets meer anders.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 Passie Fruit
  • 22.5 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pasjonsfruktterte op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Doe de bloem, de poedersuiker en de boter in een kom. Gebruik je vingers om de boter te verkruimelen. Voeg de eidooier en het water toe en vermeng alles snel samen. Dek het deeg af met plasticfolie en zet de kom koud voor ca. 15 minuten.
  3. Strooi wat bloem op je keukenblad, en rol het deeg met een deegroller uit. Bekleed een 26 cm ronde paivorm (met afneembare bodem) met het deeg. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en bak de taartbodem in ca. 10 minuten gaar.
  4. Doe ondertussen het passievrucht-vruchtvlees in een kom en pureer dit met een staafmixer fijn. Zeef de puree en verwijder de zaadjes.
  5. Neem 2 dl van dit sap en mix dit samen met de eieren, slagroom, suiker en het citroensap.
  6. Neem de vorm uit de oven, verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden C. Verdeel de vulling over de bodem. Bak vervolgens de taart verder in ca. 40-50 minuten.
  7. Als je de taart uit de oven haalt, en je beweegt de vorm een beetje, moet de consistentie een soort van vaste gelei zijn.
  8. Laat de taart afkoelen op een rooster.
  9. Eet smakelijk!
eet smakelijk