Oer hollandse aspergesoep

Oer hollandse aspergesoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Oer Hollandse Aspergesoep is het perfecte gerecht voor iedere gelegenheid. Gemaakt van verse asperges, prei, ei, ham en bieslook en op smaak gebracht met peper en zout. Maak deze classic nu zelf!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oer hollandse aspergesoep op tafel.

  1. Maak eerst de basis voor de soep. Schil de asperges en maak van de schillen en kontjes een bouillon. Doe deze in een pan met water en groentebouillonblokjes. Breng het aan de kook en laat het ongeveer een half uur koken. Laat het afkoelen en zeef de bouillon.
  2. Snijd de prei wit fijn en smelt de boter in de pan. Fruit de prei een paar minuten aan en voeg dan de bloem toe. Roer het een paar minuten tot de bloem kan garen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf roeren tot er geen klontjes ontstaan.
  3. Kook ondertussen de eieren. Haal de pan van het vuur als alles 5 minuten heeft opgestaan. Schenk de slagroom erbij en pureer alles fijn. Zet de pan weer op het vuur en voeg de rest van de asperges toe. Snijd deze in kleine stukjes en laat het nog 10 minuten gaar worden.
  4. Snijd de ham in reepjes en de bieslook in fijne ringen. Prak de eieren en maak de soep af met peper en zout. Schenk de soep in een kom.
  5. Maak de soep af met ham, ei en bieslook en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge