Romige lenterisotto met doperwtjes

Romige lenterisotto met doperwtjes

Smulweb imageSmulweb

Romige lenterisotto met doperwtjes. Perfect voor de lente met lekkere groene kleuren en zoete smaken! Maak de risotto af met kaas en rucola.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige lenterisotto met doperwtjes op tafel.

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook totdat ze glazig zijn. Doe de rijst erbij en roerbak ongeveer 3 minuten totdat ook de rijst glazig is. Voeg nu de champignons toe en bak deze mee totdat ze zacht zijn.
  2. Voeg de witte wijn toe en wacht totdat deze volledig opgenomen is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht opgenomen is. Wacht telkens totdat de bouillon is opgenomen en voeg dan weer wat extra bouillon toe.
  3. Vervolg deze stap totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Voeg de doperwten toe en laat deze meewarmen. Zet dan het vuur uit.
  4. Mocht het geheel droog zijn geworden, voeg dan wat extra bouillon toe. Doe de boter en een deel van de geraspte kaas bij de rijst en roer dit door. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel garen.
  5. Als de kaas en boter gesmolten zijn, roer dan het geheel nog één keer door en maak de borden op. Voeg naar smaak nog wat extra geraspte kaas toe en top af met de rucola. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Rijst Soep