Orzo met kabeljauw prei en champignons

Orzo met kabeljauw prei en champignons

Smulweb imageSmulweb

Orzo met kabeljauw, prei en champignons. Een heerlijke maaltijd die je makkelijk zelf kunt maken. Met de smeuïge orzo vormt de kabeljauw een perfecte combinatie. Voeg daar groene groenten aan toe en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Orzo met kabeljauw prei en champignons op tafel.

  1. Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  2. Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de champignons in plakken.
  3. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor 1 – 2 keer goed over de bodem.
  4. Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en overige sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten smoren. Voeg daarna de champignons toe en bak, zonder deksel, 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.
  5. Dep ondertussen met keukenpapier de kabeljauw droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwstukken 3 minuten aan elke kant en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de orzo toe aan de prei en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Prei Paddenstoelen Champignons