Gegrilde ananas met grand marnier siroop vanille-ijs

Gegrilde ananas met grand marnier siroop vanille-ijs

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde ananas met grand marnier siroop vanille-ijs. Rijg de ananas aan de spies, grill de ananas voor de ruitmotief. Maak de siroop met verse jus 'd'orange, garnd marnier en suiker. Serveer de warme ananas met vanille-ijs en siroop.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Sinaasappelsap
  • 30 ml Grand marnier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegrilde ananas met grand marnier siroop vanille-ijs op tafel.

  1. Snijd de kruin van de ananas en schil de ananas met een zaagmes. Zorg ervoor dat er geen pitjes meer op de ananas zitten. Halveer de ananas in de lengte en snijd deze twee helften in de lengte door midden zodat u 4 delen ananas hebt. Snijd nu de kern uit de ananas. Snijd het kwart ananas part in 3 delen totaal 4x3 is 12 parten. Rijg deze parten aan de Weber Style spies.
  2. Smelt de roomboter (niet kleuren) in een pan. Voeg de suiker in een keer toe. Laat deze al roerende karameliseren op hoog vuur. Wanneer de suikermassa lichtbruin (karamelkleur) heeft afblussen met verse jus 'd'orange. Voeg de Garnd Marnier naar smaak toe. Los de suiker op in de jus 'd'orange door deze te koken. Laat het geheel inkoken tot siroop (ongeveer 20 minuten).
  3. Strijk de ananas in met de siroop en grill de ananas op de BBQ (directe methode) tot er een ruitmotief ontstaat.
  4. Warm de ananas op de BBQ samen met vanille-ijs en serveer de ananas met een beetje siroop.
  5. Tips: Pas op! De siroop is erg heet (meer dan 200°C!). De siroop kunt u goed bewaren en eerder maken. U kunt de ananas ook op houten pennen rijgen, maar dan wel eerst de houten pennen in water wellen (verbranden ze minder snel).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ananas