Groene asperges met kwarteleieren morilles en parmezaan

Groene asperges met kwarteleieren morilles en parmezaan

Smulweb imageSmulweb

Deze groene asperges met kwarteleieren, morilles en parmezaan zijn heerlijk als voorgerecht! Kook de asperges en kwarteleieren, bak de asperges en morilles en maak vervolgens de saus. De gekookte asperges, morilles en kwarteleieren leg je op een schaal en je maakt het gerecht af met de geraspte Parmezaanse kaas. Bon appétit!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 64 g Morellen
  • 100 g lamsoren
  • 12 Kwarteleitje

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Groene asperges met kwarteleieren morilles en parmezaan op tafel.

  1. Snijd de kontjes van de asperges en kook ze voor 3 minuten gaar. Koel ze daarna volledig af in ijswater.
  2. Kook de kwarteleieren voor 4 minuten en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren in lauw water en snijd ze vervolgens doormidden.
  3. Voor de saus: kook de aspergekontjes in water. Giet af en voeg hier de kippenbouillon, het sjalotje, de room, de morilles en de boter aan toe. Meng voorzichtig totdat er een soepele saus ontstaat.
  4. Doe wat boter in de pan en laat deze bruisen. Bak hierin de gekookte asperges en leg ze op een schaal.
  5. Bak vervolgens de morilles en de lamsoren in dezelfde pan. Leg deze ook op de schaal.
  6. Maak het gerecht af met de geraspte Parmezaanse kaas en de kwarteleitjes.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges