Traditionele babi ketjap (babi kecap)

Traditionele babi ketjap (babi kecap)

Smulweb imageSmulweb

Een traditioneel gerecht uit de Indische keuken: babi ketjap. Mals varkensvlees in een saus van ketjap, kruiden en specerijen. Heerlijk met witte rijst en gebakken uitjes.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper
  • 2 hete peper
  • 1 tl Kentjoer

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Traditionele babi ketjap (babi kecap) op tafel.

  1. Snijd het vlees in reepjes.
  2. Maak pepers, sjalotten, knoflook, kurkuma, gember, kentjoer, laos, trassi, peper en zout fijn in een blender, keukenmachine of traditionele vijzel.
  3. Voeg de ketjap en olie toe en maal alles fijn tot een gladde pasta.
  4. Meng de kruidenpasta door het vlees en doe het in een grote pan.
  5. Vul de pan met voldoende water tot het vlees onder staat.
  6. Sudder het vlees op een klein pitje (deksel op de pan) voor ongeveer 1 uur.
  7. Als het water is ingekookt, is het vlees klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst