Spareribs met honing-rum glazuur

Spareribs met honing-rum glazuur

Smulweb imageSmulweb

Sappige spareribs met honing-rum glazuur van de BBQ. Bruine rum, mosterd, ketchup en harissa geven het glazuur extra pit en smaak. Controleer de gaarheid door met een scherp mes naast het botje van een rib te snijden en geniet van de smaakexplosie!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Vloeibare margarine
  • 3 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spareribs met honing-rum glazuur op tafel.

  1. Doe twee eetlepels Solo in een pan en laat ze heet worden op het vuur.
  2. Voeg de vloeibare honing, de mosterd, de ketchup en harissa toe. Warm alles al roerend goed op.
  3. Meng er op het einde twee eetlepels bruine rum door. Laat alles nog even inkoken op het vuur, zodat de alcohol verdampt en alle smaken mooi tot hun recht komen.
  4. Laat het glazuurmengsel even afkoelen en bestrijk de ribbetjes er royaal mee.
  5. Rooster de spareribs een tiental minuten boven de withete houtskool van de barbecue. Bestrijk de spareribs regelmatig met het glazuur voor het beste resultaat - vlees dat sappig is van binnen en lekker krokant aan de buitenkant.
  6. Controleer de gaarheid van het vlees door met een scherp mes naast het botje van een rib te snijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Glazuur