Koshari kushery kosheri verrukkelijke egyptische volksmaaltijd

Koshari kushery kosheri verrukkelijke egyptische volksmaaltijd

Smulweb imageSmulweb

Koshari kushery kosheri verrukkelijke egyptische volksmaaltijd. Een mix van rijst, macaroni, spaghetti en linzen. Geserveerd met tomatensaus, knapperige gebakken uien en garbanzo bonen. Voeg baharatkruiden, rode-wijnazijn en chili vlokken toe voor extra egyptische smaak.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 tl Baharat
  • 200 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Koshari kushery kosheri verrukkelijke egyptische volksmaaltijd op tafel.

  1. Verhit olie in een sauspan. Voeg gesnipperde ui toe en bak in 5-7 minuten gaar. Voeg gesnipperde knoflook toe en fruit even mee tot goudbruin. Voeg baharatkruiden, zout, peper en desgewenst chilivlokken toe en fruit even mee. Voeg bliktomaten toe. Roer de rode-wijnazijn erdoor. Breng aan de kook, zet vuur laag. Leg deksel erop, laat 30 minuten sudderen en roer af en toe.
  2. Verhit 2 lepels olijfolie op middelhoog vuur. Bak de ongekookte rijst 2 minuten in de olie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg macaroni en spaghetti toe aan de kokende rijst, afhankelijk van de kooktijd van alles. Zet vuur laag, leg er een deksel op en laat sudderen tot de pasta en rijst gaar zijn (10-20 minuten). Zet weg in gesloten pan.
  3. Spoel de linzen onder koud water. Leg ze in een pan met 2 kopjes water. Voeg de stukjes knoflook en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot gaar (30 minuten). Giet af en verwijder laurierblad en desgewenst knoflook (ik laat die erin). Zet weg in gesloten pan.
  4. Verhit wat olie in een wok of koekenpan. Bak de uienringen tot knapperig goudbruin. Haal ze eruit en laat er het vet afdruipen op wat keukenpapier. Rooster wat baharatkruiden in een droog pannetje tot ze geuren (oppassen met verbranden).
  5. Verdeel de koshari en linzen op een charmante manier over borden of kommen. Strooi er wat baharatkruiden over. Lepel er rijkelijk de tomatensaus over. Strooi er nogmaals wat baharatkruiden over. Bedek het gerecht met wat garbanzo bonen of kikkererwten. Leg er de gebakken uiringen overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees Vegetarisch