Linguine met romeinse sla en parmezaancrumble

Linguine met romeinse sla en parmezaancrumble

Smulweb imageSmulweb

De knoflookolie geeft deze linquine met romeinse sla een lekkere smaak. Het broodkruim met knoflook en parmezaan is de perfecte crunch en maakt het gerecht compleet. Dit gerecht is binnen no-time klaar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Linguine met romeinse sla en parmezaancrumble op tafel.

  1. Snij de Romeinse slaharten in de lengte in reepjes van max. 1 cm dik. Snipper 2 teentjes knoflook fijn en snij de overige 4 in 2. Plet de halve teentjes met een groot mes. Verkruimel de ciabatta (dat gaat makkelijk in een blender).
  2. Verhit de olijfolie met het geplette knoflook in een steelpannetje. Als de olijfolie pruttelt, hou dan het steelpannetje schuin en frituur het knoflook. Haal van het vuur en laat de knoflookolie afkoelen.
  3. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, maar hou 2,5 dl kookvocht apart.
  4. Meng het ciabattakruim met de extra vierge olijfolie en het fijngesnipperde knoflook. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak het ciabattakruim op een matig vuur krokant.
  5. Doe ondertussen de knoflookolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg de Romeinse slaharten toe. Overgiet met het kookvocht tot ze net onderstaan. Dek af en laat ± 10 min. sudderen tot al het vocht verdampt is. Kruid met zwarte peper.
  6. Voeg de pasta en 3/4 van de parmezaan toe. Roer goed door elkaar en laat nog even op het vuur staan.
  7. Bestrooi de pasta met de verkruimelde ciabatta en de rest van de parmezaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sla