Rode linzensoep met kokosmelk

Rode linzensoep met kokosmelk

Smulweb imageSmulweb

Deze rode linzensoep met kokosmelk en een snuf kaneel is een uitstekend gerecht voor een koude, stormachtige dag. Het is heel eenvoudig te maken, vol met kruiden en smaakt fantastisch als je het serveert met vers brood.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Rode linzensoep met kokosmelk op tafel.

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit kort in de pan.
  2. Voeg de kruiden toe en laat heel even roosteren.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
  4. Voeg de groentebouillon (met water) toe en voeg nu direct de linzen erbij.
  5. Voeg de hele peper toe aan de soep en laat het meekoken.
  6. Voeg de helft van het blik kokosmelk toe en laat het meekoken.
  7. Laat de soep 20-30 minuten koken totdat de linzen gaar zijn.
  8. Pureer de soep met een staafmixer. Pureer ook de peper mee voor een pittigere soep. Haal de peper eruit voor minder pittigheid.
  9. Voeg een snuf kaneel en eventueel peper en zout toe voor smaak.
  10. Roer de andere helft van het blik kokosmelk en eventuele doperwten door de soep. Serveer de soep met verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep