Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Rode linzensoep met kokosmelk op tafel.
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit kort in de pan.
- Voeg de kruiden toe en laat heel even roosteren.
- Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
- Voeg de groentebouillon (met water) toe en voeg nu direct de linzen erbij.
- Voeg de hele peper toe aan de soep en laat het meekoken.
- Voeg de helft van het blik kokosmelk toe en laat het meekoken.
- Laat de soep 20-30 minuten koken totdat de linzen gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer. Pureer ook de peper mee voor een pittigere soep. Haal de peper eruit voor minder pittigheid.
- Voeg een snuf kaneel en eventueel peper en zout toe voor smaak.
- Roer de andere helft van het blik kokosmelk en eventuele doperwten door de soep. Serveer de soep met verse koriander.