Heerlijke oven geroosterde asperges met parmezaanse kaas en bacon

Heerlijke oven geroosterde asperges met parmezaanse kaas en bacon

Smulweb imageSmulweb

Deze oven geroosterde asperges met parmezaanse kaas en bacon zijn een ware traktatie. Belegde asperges in een ovenschaal met bacon en knoflook. Gedurende 20 minuten geroosterd met olijfolie, peper en zeezout. Geserveerd met balsamico azijn en geraspte Parmezaanse kaas.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke oven geroosterde asperges met parmezaanse kaas en bacon op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig. Breek de plakjes bacon in kleine stukjes.
  3. Was de asperges en snij het onderste houtige deel eraf. Leg de asperges in de ovenschaal.
  4. Sprenkel olijfolie over de asperges, zodat elke asperge met olijfolie is bedekt. Strooi versgemalen peper en zeezout erover.
  5. Pel de knoflook en snij deze in tweeën. Leg de knoflook tussen de asperges.
  6. Zet de asperges gedurende plm 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn.
  7. Sprenkel balsamicoazijn over de hete asperges.
  8. Strooi geraspte Parmezaanse kaas en baconsnippers over de asperges. Dien de asperges op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas