Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke oven geroosterde asperges met parmezaanse kaas en bacon op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig. Breek de plakjes bacon in kleine stukjes.
- Was de asperges en snij het onderste houtige deel eraf. Leg de asperges in de ovenschaal.
- Sprenkel olijfolie over de asperges, zodat elke asperge met olijfolie is bedekt. Strooi versgemalen peper en zeezout erover.
- Pel de knoflook en snij deze in tweeën. Leg de knoflook tussen de asperges.
- Zet de asperges gedurende plm 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn.
- Sprenkel balsamicoazijn over de hete asperges.
- Strooi geraspte Parmezaanse kaas en baconsnippers over de asperges. Dien de asperges op.