Indische kip in ketjapsaus

Indische kip in ketjapsaus

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze Indische kip in ketjapsaus. Heerlijk gekruide kipfilets in een saus van ketjap, limoenschil, ui en knoflook. De sambal geeft het gerecht een pittige smaak. Geserveerd met bosui, perfect om te delen met familie en vrienden!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Indische kip in ketjapsaus op tafel.

  1. Verhit olie in een hapjespan en bak ui en knoflook op laag vuur gedurende 3 minuten.
  2. Bak kerriepoeder kort mee.
  3. Voeg ketjap en 5 el water toe aan de pan en voeg geraspte limoenschil toe.
  4. Voeg sambal toe naar smaak.
  5. Breng het geheel aan de kook en leg de kipfilet in de saus. Laat de kip in 15 minuten gaar worden op laag vuur. De saus mag niet koken, maar af en toe bubbelen, zodat de kip alle smaken kan opnemen. Keer de kipfilet regelmatig.
  6. Leg de kipfilets elk op een bord.
  7. Proef de saus en breng eventueel op smaak met limoensap en sambal.
  8. Schenk de saus over de kipfilet en garneer met bosui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte