Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige licht gebonden uiensoep met roomkaas en gehaktballetjes op tafel.
- Snij de uien in ringen en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de uien en de knoflook op een lage warmtebron onder voortdurend roeren tot ze zacht zijn (plm. 15 – 20 minuten).
- Voeg de bouillon, de witte wijn en de tijm toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep plm. 15 minuten.
- Roer de roomkaas en de slagroom erdoor. Laat de soep wat afkoelen en pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met een paar druppels tabasco, peper en een snufje nootmuskaat en eventueel nog wat zout.
- Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Draai hiervan kleine gehaktballetjes. Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat nog 5 minuten koken.
- Knip de peterselie fijn en garneer de soep hiermee.