Bbq pulled pork met ovenfrietjes

Bbq pulled pork met ovenfrietjes

Smulweb imageSmulweb

BBQ Pulled Pork met heerlijke ovenfrietjes, perfect voor een avondje buiten dineren. Het varkensvlees wordt 2 uur lang gebakken en gecombineerd met de heerlijke BBQ-saus. Serveer met gesneden aardappelen, lente-uitjes en kaas. Zo lekker, je kunt niet stoppen met eten!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Monterey Jack
  • 150 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Bbq pulled pork met ovenfrietjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de aardappelen in plakjes van ± 1 cm en snijd de plakjes in reepjes van ± 1 cm.
  3. Besprenkel de aardappelen met olijfolie en bestrooi de aardappelen met zout en peper, inwrijven zodat alles gelijkmatig is bedekt.
  4. Wrijf het varkensvlees rondom in met BBQ saus.
  5. Leg de gesneden aardappelen op een bakplaat, samen met de varkensschouder. Zorg ervoor dat de aardappelen het varkensvlees niet raken.
  6. Bak gedurende 45 minuten.
  7. Verwarm de oven voor op 175°C.
  8. Verwijder de aardappelen, plaats dan het varkensvlees in het midden van de lade. Bak deze nog eens gedurende ± 2 uur.
  9. Versnipper het varkensvlees in een grote kom met behulp van twee vorken.
  10. Vermeng het draadjesvlees met de rest van de BBQ saus.
  11. Start met een laag aardappelen (in een bakplaat).
  12. Daarna een laag varkensvlees.
  13. Vervolgens rode ui, Pepper Jack kaas, lente-uitjes.
  14. Herhaal de 3 voorgaande stappen.
  15. Bestrooi met cheddar kaas.
  16. Bak ± 15 minuten, tot de kaas is gesmolten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bbq Vlees Bbq pulled pork