Wortelcake

Wortelcake

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke wortelcake gemaakt met sinaasappelrasp en rozijn is een echte traktatie. Het is simpel te maken, lekker om te eten én verantwoord. Maak 'm af met een heerlijke laag glazuur gemaakt met verse roomkaas en sinaasappelsap.

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 52.5 g Kirschwasser

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Wortelcake op tafel.

  1. Week de rozijnen 1 uur in de kirsch. Trek met een zesteur de oranje schil in mooie slierten van de sinaasappel af. Hak de helft van de sinaasappelrasp fijn en pers ½ sinaasappel uit.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom boter en suiker met de handmixer tot een bleke crème. Klop één voor één de eieren erdoor, voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  3. Spatel gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het mengsel en schep er vervolgens de wortelrasp met fijngehakte sinaasappelrasp en de rozijnen met kirsch door.
  4. Doe het beslag over in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de wortelcake in de oven in 60-75 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat de cake op een taartrooster helemaal afkoelen.
  5. Klop in een kom de verse roomkaas met de poedersuiker en 1-2 eetlepels sinaasappelsap tot een glanzend glazuur. Bestrijk de bovenkant van de cake royaal met glazuur en garneer met sinaasappelrasp.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Wortelcake