Surinaamse kip met snijbonen en rijst wokgerecht

Surinaamse kip met snijbonen en rijst wokgerecht

Smulweb imageSmulweb

Serveer een heerlijk geurend gerecht om de hoek van het tropische Suriname met onze Surinaamse kip, rijk aan smaak en gemaakt van kruiden zoals garam masala, geserveerd met een zijdezachte rijst. Voeg knapperige snijbonen, gebakken ei en ijsbergsla toe om dit gerecht compleet te maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Surinaamse kip met snijbonen en rijst wokgerecht op tafel.

  1. Snijbonen schoonmaken en fijnmalen in de molen. Kook ze 5 minuten, giet af en voeg een beetje sesamolie toe. Roer alles goed door in een pan.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze gedurende 5 minuten in water, giet ze af en zet apart. Kook de rijst volgens het recept (meestal 1 deel rijst op 1,5 delen water).
  3. Snijd de kipfilet in 4 plakken per filet en bestrooi ze met garam masala. Verhit 3 eetlepels olie in een hete wok en braad de kip aan. Laat 5 minuten sudderen op laag vuur en haal de kip uit de wok.
  4. Bak de tomatenpuree en trassi kort in de wok en voeg de gekookte rijst toe. Voeg 2 eetlepels Nasi Trafasie toe. Voeg de aardappels en snijbonen toe. Voeg de kip toe en roerbak alles nog 10 minuten op laag vuur.
  5. Bak 2 eieren. Snijd de ijsbergsla fijn.
  6. Verdeel de ijsbergsla over de borden. Verdeel de inhoud van de wok en de kip eerlijk over de borden en leg het gebakken ei er bovenop.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Gevogelte Noedels Surinaamse bami