Lamsrack met honing-thym saus asperges en aardappelballetjes

Lamsrack met honing-thym saus asperges en aardappelballetjes

Smulweb imageSmulweb

Lamsrack met honing-thym saus asperges en aardappelballetjes. Ontvlies de lamsracks, marineer in knoflookolijfolie, tijm, peper en zout. Laat in de koelkast. Bak de afsnijdsels hard aan, groente toevoegen en inkoken met port, jus de veau, tijm, peper en zout. Laat afkoelen en zet in de koelkast. Maak balletjes van de aardappels en frituur deze. Bak de lamsracks goudbruin en gaar gedurende 10 min. Verdeel de asperges over de borden en giet er geklaarde boter over. Leg de racks ernaast en serveer de aardappelballetjes met de saus.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Lamsrack
  • 8 Groene asperges

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Lamsrack met honing-thym saus asperges en aardappelballetjes op tafel.

  1. Ontvlies de lamsracks en verwijder de oneffenheden. Bewaar alle afsnijdsels voor de saus. Marineer de racks in wat knoflookolijfolie met wat tijm en peper en zout. Leg ze afgedekt weg in de koelkast.
  2. Bak in boter met olijfolie de afsnijdsels hard aan. Voeg de grof gesneden ui, prei en knoflook toe, evenals het blikje tomatenpuree. Bak dit alles met elkaar en voeg enkele takjes tijm en peper en zout toe. Blus af met de port en voeg de jus de veau toe. Laat het inkoken tot een mooie saus dikte. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
  3. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Pureer en roer er eventueel wat boter/melk doorheen. Meng er wat fijngesneden peterselie en een snufje nootmuskaat door. Rasp er ook de kaas doorheen. Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot. Klop de eieren in een diep bord los, en strooi bloem en de paneermeel uit over twee andere borden. Rol de balletjes aardappel eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel. Leg ze afgedekt weg in de koelkast. Klaar de roomboter en zet weg in de koelkast.
  4. Schil de asperges en zet ze weg in een pan met koud water samen met de schillen.
  5. Bak de lamsracks in boter en olijfolie goudbruin rondom aan, en leg ze daarna op een ovenplaat. Verwarm de oven en gaar de racks hierin gedurende 10 minuten, het vlees moet mooi rosé blijven.
  6. Kook de asperges 5 minuten in een klein laagje vocht, zet daarna het vuur uit en laat ze nog 15 minuten in eigen vocht nagaren.
  7. Laat de olie in een wok heet worden. Laat de geklaarde boter rustig weer warm worden.
  8. Zeef de saus en verwarm deze zachtjes. Voeg een handje afgeriste tijmblaadjes toe en de honing. Blijf de smaak bewaken en monteer met enkele koude klontjes boter.
  9. Frituur de aardappelballetjes in enkele minuten mooi goudbruin en geef er circa 4 per persoon.
  10. Haal het vlees uit de oven en snijd uit de racks 4 koteletten per persoon.
  11. Verdeel de asperges over de borden en giet de geklaarde boter erover. Leg de racks erbij, verdeel de aardappelballetjes en schenk de saus over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen