Gratin van broccoli en vis in een wittewijnsausje

Gratin van broccoli en vis in een wittewijnsausje

Smulweb imageSmulweb

Deze gratin van broccoli en vis in een wittewijnsausje is een fantastisch gerecht! Kook de broccoliroosjes en penne gaar. Bedek de penne en broccoli met visreepjes en gerookte zalm en smakelijke saus. Strooi er kaas over en zet het kort onder de grill. Klaar om te smullen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gratin van broccoli en vis in een wittewijnsausje op tafel.

  1. Laat de (pangasius)filets ontdooien en snijd ze in fijne reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak de sjalot fijn. Snij de zalm in reepjes.
  2. Laat de room tot de helft inkoken in een ruime kookpot.
  3. Breng de witte wijn met de sjalot aan de kook en laat het inkoken. Voeg na 3 minuten de visfond toe en laat nog even verder koken.
  4. Zeef de witte wijn en voeg de room toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Kook of stoom intussen de broccoliroosjes gaar gedurende ± 5 minuten. Kook ook de penne volgens de kooktijd aangegeven op de verpakking.
  6. Beboter een grote ovenschotel en verdeel er de penne, broccoliroosjes en pangasiusreepjes over. Dek af met de reepjes gerookte zalm en overgiet met de wittewijnsaus.
  7. Bestrooi met geraspte kaas en paneermeel en zet het geheel 25 à 35 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli