Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Voor een heerlijk stukje vis in rauwe ham met champignon pestoroomsaus moet je bij ons zijn! De kabeljauw wordt in de oven gegaard en daarna overgoten met de zelfgemaakte saus. Een onweerstaanbare combinatie van smaken die je nog niet hebt geprobeerd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onder-warmte).
  2. Pel het sjalotje en snipper deze. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kruid de kabeljauw met peper en zout en wikkel deze volledig in de rauwe ham. Leg de kabeljauw in de ovenschaal.
  3. Saus: Smelt de boter in een steelpan en bak hierin de sjalot-snippers glazig. Voeg de wijn toe en kook de wijn op een hoge warmtebron tot je ongeveer 1 eetlepel vocht overhoudt. Voeg de room toe en kook de room in tot deze wat dikker wordt. Voeg de champignons en pesto toe aan de room en laat alles nog een paar minuten (ongeveer 5 minuten) zachtjes doorkoken. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.
  4. Giet de saus over de vis. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat het geheel gedurende circa 20 minuten garen. Prik na deze tijd even in de vis met een vork om te kijken of deze gaar is (de tijd is afhankelijk van de dikte van de vis).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Paddenstoelen Champignons