Gevulde kippendijfilet in rauwe ham in heerlijke zachte tomatensaus

Gevulde kippendijfilet in rauwe ham in heerlijke zachte tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Gevulde kippendijfilet in rauwe ham in tomatensaus. Gevuld met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en omwikkeld met rauwe ham. De tomatensaus met uisnippers en champignons geeft het gerecht extra smaak. Serveer direct.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde kippendijfilet in rauwe ham in heerlijke zachte tomatensaus op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng de stukjes gedroogde tomaten met de 2 eetlepels Parmezaanse kaas en wat tomatenolie. Kruid de kipdijfilet met peper en zout. Verdeel de vulling (kaas en gedroogde tomaat) over de kipdijfilets en rol ze op en rol ze in een plak rauwe ham. Bak ze kort rondom in een eetlepel olie in de koekenpan. Leg ze in een ovenschaal.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gepelde tomaten in stukjes (verwijder eventuele velletjes). Verhit de olie in een pan en bak hierin de uisnippers en knoflook glazig. Voeg de champignons, de bouillontablet en de tomaten hieraan toe (met het sap) en breng alles aan de kook. Laat op lage warmtebron plm. 10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met balsamicoazijn, honing of suiker, peper, zout, oregano, tabasco en wat cayennepeper.
  3. Giet de tomatensaus over de kipdijfilet en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kipdijfilet 25-30 minuten.
  4. Haal de kipdijfilet uit de oven en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees Sauzen