Koolvis in mosterdsaus

Koolvis in mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Koolvis in mosterdsaus, een smakelijke en eenvoudig te maken visgerecht. Koolvis gaarkoken in bouillon en vervolgens in mosterdsaus doen. Even doorroeren en op smaak brengen met peper en zout. Heerlijk met gekookte aardappelen en groente.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Koolvis in mosterdsaus op tafel.

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg de (bevroren) koolvis toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Smelt in een andere pan de boter en voeg de bloem toe (roux). Gaar op laag vuur onder voortdurend roeren.
  3. Voeg zodra de roux gaar is de melk toe. Voeg vervolgens met een soep- of sauslepel nog ongeveer 200 ml van de visbouillon waarin de vis gekookt is toe tot de juiste dikte. Doe de mosterd erbij.
  4. Giet de bouillon met vis door een zeef en doe de gekookte vis bij de mosterdsaus. Even doorroeren (de vis moet niet meer te grof zijn).
  5. Op smaak brengen met peper en zout en smullen maar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen