Courgetti met pesto en oven-tomaatjes

Courgetti met pesto en oven-tomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Deze courgetti met pesto en oven-tomaatjes is ideaal voor een lichte maaltijd bomvol smaak. Geroosterde tomaten, basilicumpesto en courgetti zijn de perfecte trio.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Courgetti met pesto en oven-tomaatjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Halveer de tomaatjes en leg ze op het bakpapier. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie.
  4. Rooster de tomaatjes een half uur op 180 graden (wel op blijven letten, sommige ovens is het korter!).
  5. Maak de pesto: Doe de basilicumblaadjes samen met de helft van de pijnboompitjes, knoflook en een scheutje olijfolie in een keukenmachine. Maal het geheel tot een pesto en breng op smaak met wat versgemalen peper en (keltisch) zeezout.
  6. Schil de courgettes en maak met een julienne snijder of een ander snij-instrument spaghetti-sliertjes van de courgette.
  7. Kook de courgettes kort (zodat het warm is, niet te lang anders wordt het heel vies). Goed laten uitlekken!
  8. Serveer de courgetti met de pesto (even doorheen roeren), de geroosterde tomaatjes en de andere helft van de pijnboompitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Sauzen Courgette Courgette spaghetti