- 60 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Vegetarisch pastagerecht (tortellini in heerlijke mascarponecognacsaus) op tafel.
- Verwarm in de wok twee eetlepels olijfolie en fruit de fijngesneden ui en de knoflook. Voeg de prei toe en verkruimel hierboven 2 paddenstoelenbouillontabletten. Roer goed door. Voeg na 4 minuten de mascarpone toe en roer opnieuw. Giet hier de cognac bij en laat een minuutje pruttelen. Draai het vuur uit en houd het mengsel warm.
- Verwarm in een koekenpan twee eetlepels olijfolie en bak de fijngesneden kastanjechampignons 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak versgemalen peper toe. Schep er nu de fijngehakte peterselie door en zet het vuur uit.
- Kook ondertussen de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortellini af maar bewaar een beetje kookvocht (ongeveer 50 ml) om door de preimassa te gieten.
- Meng de tortellini met de prei/mascarpone/cognacsaus en voeg het bewaarde kookvocht toe.
- Bak de cherrytomaatjes even in een grillpan met wat olijfolie. Serveer de tortellini met de cherrytomaatjes erbij.