Vegetarisch pastagerecht (tortellini in heerlijke mascarponecognacsaus)

Vegetarisch pastagerecht (tortellini in heerlijke mascarponecognacsaus)

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke vegetarische tortellini in mascarponecognacsaus is simpel te maken en bijzonder smaakvol. De cognac en prei zorgen voor een bijzondere smaak in dit pastagerecht. Samen met de cherrytomaatjes een absolute aanrader!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vegetarisch pastagerecht (tortellini in heerlijke mascarponecognacsaus) op tafel.

  1. Verwarm in de wok twee eetlepels olijfolie en fruit de fijngesneden ui en de knoflook. Voeg de prei toe en verkruimel hierboven 2 paddenstoelenbouillontabletten. Roer goed door. Voeg na 4 minuten de mascarpone toe en roer opnieuw. Giet hier de cognac bij en laat een minuutje pruttelen. Draai het vuur uit en houd het mengsel warm.
  2. Verwarm in een koekenpan twee eetlepels olijfolie en bak de fijngesneden kastanjechampignons 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak versgemalen peper toe. Schep er nu de fijngehakte peterselie door en zet het vuur uit.
  3. Kook ondertussen de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortellini af maar bewaar een beetje kookvocht (ongeveer 50 ml) om door de preimassa te gieten.
  4. Meng de tortellini met de prei/mascarpone/cognacsaus en voeg het bewaarde kookvocht toe.
  5. Bak de cherrytomaatjes even in een grillpan met wat olijfolie. Serveer de tortellini met de cherrytomaatjes erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch Pasta