Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lauwwarme paling pasta op tafel.
- Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Op kamertemperatuur komt de smaak van gerookte paling het beste tot zijn recht.
- Snijd de palingfilets in reepjes en vervolgens elke reepje in vier stukjes.
- Kook de pasta al dente (voeg zout naar smaak aan het water toe).
- Maak de roomsaus: Smelt de boter in een steelpannetje onder voortdurend roeren. Voeg langzaam bloem toe en blijf roeren totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg dan langzaam melk toe tot je een glad mengsel hebt. Voeg als laatste de room toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over twee diepe borden en leg op elk bord enkele stukjes lauwwarme paling.
- Verdeel de warme kruidenroomsaus over de pasta met de paling.