Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Witlof ovenschotel op tafel.
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook ze 5 tot 10 minuten tot ze bijna gaar zijn, dep ze droog en laat ze afkoelen.
- Verwijder de buitenste blaadjes en de onderkant van de witlof. Snijd de stronkjes in de lengte door en als ze erg groot zijn nog een keer. Bak de witlof aan in boter met suiker tot ze licht kleuren.
- Schil de peren en verdeel ze in de lengte in parten.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in met boter en bedek de bodem met de aardappelschijfjes. Verdeel de hamblokjes over de aardappels.
- Leg de witlof op de hamblokjes en leg de parten peer ertussen. Verdeel de schimmelkaas over de peren en de witlof.
- Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven.
- Eet smakelijk.