- 50 g Postelein
- 10 g Jumbo Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Paling in het groen op tafel.
- Pel en snipper de sjalotjes, boen de limoen schoon, snijd een dunne reep van de schil af en pers hem uit.
- Was de groenten en kruiden af en hak deze vervolgens heel fijn.
- Verhit de boter in een (braad)pan. Bak de palingmootjes in enkele minuten lichtbruin. Strooi er bloem over.
- Voeg de sjalotjes toe en laat deze circa 2 minuten zachtjes meebakken. Voeg daarna de groenten, kruiden en limoenschil toe en laat het geheel circa 2 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de wijn, 1 eetlepel limoensap en 4 eetlepels water toe. Laat het geheel circa 6 minuten stoven tot de paling gaar is.
- Haal de paling uit de pan en leg deze apart, haal de limoenschil uit de pan.
- Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels van het stoofvocht. Roer dit mengsel vervolgens door het overgebleven stoofvocht en verwarm al roerend totdat een mooi gebonden saus ontstaat (niet laten koken).