Paling in het groen

Paling in het groen

Smulweb imageSmulweb

Paling in het groen. Verse palingmootjes, limoen, shalotjes en verse groenten en kruiden. Het romige sausje van de eierdooiers en wijn geeft het geheel een bijzondere, frisse smaak. Dit gerecht is een culinair hoogtepunt wanneer het moet zijn.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Postelein
  • 10 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Paling in het groen op tafel.

  1. Pel en snipper de sjalotjes, boen de limoen schoon, snijd een dunne reep van de schil af en pers hem uit.
  2. Was de groenten en kruiden af en hak deze vervolgens heel fijn.
  3. Verhit de boter in een (braad)pan. Bak de palingmootjes in enkele minuten lichtbruin. Strooi er bloem over.
  4. Voeg de sjalotjes toe en laat deze circa 2 minuten zachtjes meebakken. Voeg daarna de groenten, kruiden en limoenschil toe en laat het geheel circa 2 minuten zachtjes stoven.
  5. Voeg de wijn, 1 eetlepel limoensap en 4 eetlepels water toe. Laat het geheel circa 6 minuten stoven tot de paling gaar is.
  6. Haal de paling uit de pan en leg deze apart, haal de limoenschil uit de pan.
  7. Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels van het stoofvocht. Roer dit mengsel vervolgens door het overgebleven stoofvocht en verwarm al roerend totdat een mooi gebonden saus ontstaat (niet laten koken).
eet smakelijk