Indonesische snijbonen of toemis van snijbonen lekker bij rijsttafel

Indonesische snijbonen of toemis van snijbonen lekker bij rijsttafel

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvol Indonesisch bijgerecht: toemis snijbonen. Heerlijk bij een rijsttafel! Bak sjalot, knoflook en rode peper in een pan en voeg laos, salam blaadjes, kurkuma, paprikapoeder met een bouillontablet toe. Geweldige smaken die gecombineerd worden met snijbonen.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Indonesische snijbonen of toemis van snijbonen lekker bij rijsttafel op tafel.

  1. Verhit de olie en bak hierin de sjalot, knoflook en rode peper ± 3 minuten op laag vuur onder voortdurend omscheppen.
  2. Roer de laos, salam blaadjes, kurkuma, paprikapoeder en verkruimelde bouillontablet erdoor en bak 2 minuten mee onder voortdurend roeren.
  3. Voeg de snijbonen en 1/2 dl water toe, goed roeren en in ± 10 - 15 minuten beetgaar laten worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst