Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Pittige gehaktballetjes met pindasaus op tafel.
- Doe de pindakaas en de melk in een pannetje en roer dit tot een mooi glad geheel. Voeg gesnipperde sjalot, geraspte gember en gehakte peper en knoflook toe, roer dit goed door elkaar, blijf goed roeren anders kan het aanbranden. Voeg daarna de vissaus, goela djawa en ketjap toe, roer weer goed door. Doe er dan het limoensap bij en laat dit geheel nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat meer melk toe als de saus te dik is.
- Meng het gehakt met het ei, fijngemaakte beschuiten, gehakte knoflook en peper, fijngesnipperde sjalot, geraspte gember, fijngesneden koriander, ketjap, peper en zout. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.
- Braad de balletjes rondom bruin. Als de pan niet groot genoeg is, doe dit dan in meerdere etappes. Voeg ze naderhand allemaal bij elkaar, voeg wat water toe en laat ze op een laag vuur nog ongeveer 10 minuutjes garen.